top of page
  • megacserkeszek

Lányest

Az tanévben először került megrendezésre a programsorozat, reméljük még sok állomása következik a tavaszi félévben.


Pénteken délután 18 órára érkeztünk meg az egész estés programunk helyszínére. Mindannyian berendezkedtünk, majd egy kis bemelegítő ismerkedéssel – hogy-vagy körrel kezdtük meg az első lányestet. Minannyian elmeséltük, melyik „smiley” jellemez minket a legjobban általában illetve az elmúlt hét után, majd tyúklépéses interjú során faggattuk egymást.

Az esténk középpontjában az öröm és a boldogság állt, így a bemelegítő körök után megnéztük Ingrid Lee Fetell: Where joy hides c. TED videóját. Beszélgettünk, hogy ki mit válaszolt volna az előadó kutatásában feltett kérdéseire, majd készítettünk egy tablót, melyre legkedvesebb és leginspirálóbb dolgaink, emlékeink, hobbyjaink kerültek fel.

Vacsora után ismét a kreatív énünkre volt szükség. Karácsonyi üdvözlőlapokat gyártottunk, melyeket majd a karácsonyi vásárban árusítunk és a bevételből a nyári, jubileumi táborba induló cserkészeinket támogatjuk. A sok kreatívkodás után eljött az idő egy kis kikapcsolódásra: Váratlan szépség c. filmet néztük meg Will Smith főszereplésével. A film során elgondolkodhattunk, hogy vajon mi milyen levelet írnánk a Szeretetnek, az Időnek és a Halálnak és hol lelhetjük fel mindennapjaink során a váratlan szépségeket.

Az est rengeteg édességgel, négy csillogó szempárral és végeláthatatlan nevetéssel telt. Reméljük mielőbb sor kerül a második lányestre is!

bottom of page